ΑΜΥΓΔΑΛΑ: ΘΕΡΜΙΔΕΣ
Σύσταση αμυγδάλου/100 γρ
Θερμίδες 612 Kcal
Πρωτεΐνες 21,1 γρ
Ασβέστιο 240 mg
Μαγνήσιο 270 mg
Βιταμίνη Ε 23,98 mg
Προτιμάτε τα ελληνικά αμύγδαλα είναι εύγεστα και πολύ καλής ποιότητας.
Η Ελλάδα παρουσιάζει αξιοσημείωτη παραγωγή αμυγδάλων ξεπερνώντας τους 12.000 τόνους. Η Θεσσαλία φαίνεται να έχει τη μερίδα του λέοντος σε παραγωγή. Καλλιεργούνται στη χώρα μας πάνω από 7 ποικιλίες με εξαιρετική γεύση και ποιότητα.
Παρόλα αυτά έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές αμυγδάλων (αμφίβολης ποιότητας και απλά χαμηλότερης τιμής), κάτι που εξωθεί στη μείωση της ντόπιας παραγωγής. Η Αρκαδία παράγει εξαιρετικά αμύγδαλα σε πολλές περιοχές (Μαίναλο, Μαντινεία, Πάρνωνας κα).
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου